hits

Laksefiske i Altaelva

Har du et familiemedlem eller en venn som er interessert i laksefiske? Da er Laksefiskeboka årets julegave.

Bestill den her: http://laksefiskeboka.no 

Bestill innen 18. desember. Boken sendes ut med A-post slik at du har den til jul :)

For å få kort i Altaelva må du enten ha blått blod, være steinrik, eller heldig. Om du ikke bor i Alta må du være veldig heldig. Noen av kortene fordeles til utenbygdboende på loddtrekning, og etter flere år med uflaks slo det til for meg. 3-dagers kort i Raipas tildelt. Raipas er nederste sona som tilsammen utgjør 11 kilometer.

Da er det bare å låse kontoret og pakke kofferten.

 

Utsikt over en (liten) del av Raipas, nærmere bestemt Pahtakorva (uttales Bhatakorva lokalt) 

 

Einar prøver lykken mens jeg slapper av. Kortene i Alta er for "1 stang". Det betyr at to (eller flere) fiskere kan fiske, men selvsagt bare en om gangen. Så når den ene fisker må den/de andre nyte roen som senker seg i nydelig natur. Lav puls? Ja.

 

I Alta kan du fiske fra land eller båt. Men bare med fluestang. 

 

Verdens største hytte var det ikke vi hadde.. Når utstyr og klær var pakket ut av bilen og inn i hytta lurte vi på hvor vi skulle få plass til å sove :) men nærhet til elva hadde vi i alle fall. Og utrolig fint vær. Sist gang jeg var i Alta var det på foto-ekspedisjon uten fiske. Da regna det sidelengs hele tiden. Nå viste Alta seg fra sin beste side. Med et lite innslag av regn som unntak ble det to dager med solskinn og varme. Ikke mye mygg heller. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter litt (egentlig ganske mye) besøk på forskjellige fiskeplasser for å snakke med fiskere og ta bilder (skriver bok skal vite..) ble det omsider tid til litt seriøs fiske. Siste kvelden valgte vi Lamas / Killistrømmen på andre siden av der hytta lå. Einar tente opp bål mens jeg gikk først ut og fikk fisk på 5. kastet. Ikke store laksen. Lokalt sier en grilse om smålaks, men laks er laks. Og denne størrrelsen er nydelig matfisk. Den tok forresten på fluen banana fly (og den er som navnet sier gul)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilse = smålaks. Andre lokale navn på laks kan du lese om i laksefiskeboka som kommer ut om ikke lenge. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Einar fisker seg nedover i håp om å lure en til. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens vi bytter på å holde liv i flammene med drivved som vi finner langs elva. Finnes det egentlig så mye vakrere?

 

Før vi dro hjemover måtte vi selvsagt henge opp en finn og vinn - laks. Ok da, det er egentlig ikke en laks. Men en sofapute som er formet som en laks. Men kul er den. Disse henger litt her og der, og de som finner dem kan beholde dem.

På grunn av tidlig fly fikk vi ikke fisket siste dagen, men vi reiste likevel hjem veldig fornøyde. Her skal jeg garantert tilbake. Må bare ha litt flaks :)

Tusen takk til Alf Bjørnar for guiding i verdensklasse. Og tusen takk for opplevelsen Alta. 

Jan Arhaug

Laksefiskeboka kan du bestille her: http://laksefiskeboka.no/nettbutikk

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

riverfishingnorway

riverfishingnorway

50, Oslo

Sportsfisker, akademiker (advokat), forfatter, far til 3 jenter, samboer med Anna og med et hjerte som banker for mye rart. En liten motvekt til alle rosa- og mammabloggene. Et sted for å dele tanker og erfaringer med fiske, og da fortrinnsvis etter etter laks og ørret i norske elver. I sesongen fra (mai til oktober) blir det mye blogging fra norske elver. Utenfor sesong mer blogging om utstyr og annet elvefiskerelatert. Du skal være velkommen og jeg håper du vil trives. For kontakt: jan.arhaug@gmail.com Skitt fiske! *** I am a Norwegian lawyer, writer and angler. This blog is dedicated to my experiences with salmon and trout fishing in Norwegian rivers. You are welcome to contact me if you have any questions of any sort. Tight lines!

Kategorier

Arkiv